Постійно готую цей пиріг влітку. Тісто одне, а начинка може бути абсолютно будь-якою

Щоб приготувати насипний пиріг потрібно мінімум часу, а смак такої домашньої випічки всі гідно оцінять. Начинка для пирога може бути ягідною або фруктовою, на ваше бажання. Це справді універсальний рецепт!

Для приготування пирога у формі діаметром 24 см знадобиться:

Тісто:

  • 300 г борошна;
  • 100 г цукру;
  • дрібка солі;
  • 5 г ванільного цукру;
  • 5 г розпушувача;
  • 120 г вершкового масла.

Начинка:

  • 300 г ягід чи фруктів;
  • 50 г цукру;
  • 10-15 г кукурудзяного крохмалю (залежно від соковитості начинки).

Приготування:

З'єднайте борошно, цукор, сіль, ванільний цукор і розпушувач. До сухих інгредієнтів додайте холодну вершкову олію, нарізану на дрібні кубики. Перетріть інгредієнти руками до отримання розсипчастої крихти, інформує Ukr.Media.

Для приготування начинки легко з'єднайте всі інгредієнти. Якщо ваш вибір припав на солодкі ягоди чи фрукти, зменште кількість цукру на власний смак.

На дно форми для випікання викладіть приблизно половину пісочної крихти. Утрамбувати крихту не потрібно.

Зверху на крихту викладіть начинку, а потім частину пісочної крихти, що залишилася.

Випікайте пиріг у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 25 хвилин. Подавайте пиріг до столу теплим із кулькою холодного морозива. Повірте, це неймовірно смачно!

Джерело

Exit mobile version