Серед безлічі порад щодо зберігання хлібобулочних виробів найпопулярнішим є зберігання хліба та батона в холодильнику, інформує Ukr.Media.
Хліб дійсно лежить помітно довше, але не всім подобається потім його холодна м'якушка та специфічний смак. Розповімо, як зберегти його в хлібниці.
Для початку потрібно розібратися, чому пліснявіє хліб.
По-перше, хлібниця сама по собі не може забезпечити тривалий термін зберігання борошняних виробів.
По-друге, сприяють цьому деякі матеріали (пластик або залізо) і залишені крихти.
По-третє, добавки, які використовуються при випічці, самі по собі є сприятливим середовищем для появи плісняви.
Хліб зберігатиметься довше
Для цього слід дотримуватися наступних умов:
- не можна зберігати хліб і батон у поліетиленових пакетах — в них погана вентиляція і всі умови для грибка;
- чорний хліб і батон потрібно зберігати окремо;
- температура повітря повинна бути в межах 22-25 градусів Цельсія, а вологість не більше 80%.
Що покласти в хлібницю
Можна штучно продовжити термін зберігання борошняних виробів.
Для цього потрібно скористатися простими хитрощами:
- покладіть у хлібницю трохи кухонної солі й пліснява не з'явиться;
- той же ефект гарантує цукор-рафінад або чайна ложка цукрового піску;
- щоб батон довше залишався свіжим, покладіть у хлібницю свіжу скибочку яблука та очищену картоплю.
Крім того, постійно очищайте від крихт, періодично протирайте стінки оцтом і регулярно провітрюйте місце зберігання хліба.
Залиште відповідь