Покладіть поруч із хлібом один з цих продуктів — і він збережеться свіжим надовго

Серед безлічі порад щодо зберігання хлібобулочних виробів найпопулярнішим є зберігання хліба та батона в холодильнику, інформує Ukr.Media.

Хліб дійсно лежить помітно довше, але не всім подобається потім його холодна м'якушка та специфічний смак. Розповімо, як зберегти його в хлібниці.

Для початку потрібно розібратися, чому пліснявіє хліб.

По-перше, хлібниця сама по собі не може забезпечити тривалий термін зберігання борошняних виробів.

По-друге, сприяють цьому деякі матеріали (пластик або залізо) і залишені крихти.

По-третє, добавки, які використовуються при випічці, самі по собі є сприятливим середовищем для появи плісняви.

Хліб зберігатиметься довше

Для цього слід дотримуватися наступних умов:

  • не можна зберігати хліб і батон у поліетиленових пакетах — в них погана вентиляція і всі умови для грибка;
  • чорний хліб і батон потрібно зберігати окремо;
  • температура повітря повинна бути в межах 22-25 градусів Цельсія, а вологість не більше 80%.

Що покласти в хлібницю

Можна штучно продовжити термін зберігання борошняних виробів.

Для цього потрібно скористатися простими хитрощами:

  • покладіть у хлібницю трохи кухонної солі й пліснява не з'явиться;
  • той же ефект гарантує цукор-рафінад або чайна ложка цукрового піску;
  • щоб батон довше залишався свіжим, покладіть у хлібницю свіжу скибочку яблука та очищену картоплю.

Крім того, постійно очищайте від крихт, періодично протирайте стінки оцтом і регулярно провітрюйте місце зберігання хліба.

Джерело

Exit mobile version