Пишний, хрусткий сирно-картопляний коржик на сковороді — без дріжджів і розпушувача

Ви миттєво закохаєтесь в цей рецепт, як тільки його спробуєте. Пишний, хрусткий сирно-картопляний коржик — взагалі без дріжджів або розпушувача! Все готується на звичайній сковороді, інформує Ukr.Media.

Інгредієнти:

  • 6 ст. л. молока;
  • 1/8 ч. л. солі;
  • 150 гр. борошно;
  • 1 ст. л. розтопленого вершкового масла;
  • 1 велика картопля (або 2 маленькі);
  • 1 ст. л. дрібно порізаної ріпчастої цибулі;
  • 1 ст. л. майонезу;
  • твердий сир за смаком.

Приготування:

З борошна, солі, молока і вершкового масла замісіть м'яке тісто. Перекладіть в пакет, відправте в холодильник на пів години.

Відваріть картоплю, розімніть виделкою в пюре. Посоліть, додайте спеції за смаком, а також майонез. Можна додати якусь м'ясну складову, наприклад, бекон, курячу грудку, шинку, можна додати обсмажені гриби і т. д.

Розкачайте тісто в тонкий корж. У центр покладіть сир, зверху — картопляну начинку, зверху також додайте трохи сиру.

Зберіть тісто в центрі зверху і защипніть краї. Переверніть, трохи розкачайте качалкою за розміром сковороди.

Змастіть олією сковороду і корж зверху. Накрийте кришкою, готуйте на середньому вогні 3-5 хвилин з кожного боку.

Подавайте коржик, поки він гарячий і сир розплавлений. Це неймовірно смачно і просто!

Джерело