Підгледіла, як подруга готує печиво для своїх дітей. Купила соковитискач і тепер готую також

Жодне, навіть найдорожче покупне печиво не зрівняється з домашньою випічкою. Свіже ароматне печиво розлітається за лічені секунди, тому кожній господині необхідно мати у своєму арсеналі прості рецепти печива та швидкі способи формування. Нижче представлений один з таких рецептів, за допомогою якого можна максимально швидко спекти гарне і смачне печиво, інформує Ukr.Media.

Для приготування тіста знадобиться:

  • борошно — 550 грамів;
  • сметана — 180 гр;
  • масло вершкове — 150 грамів;
  • яйце — 1 шт;
  • цукор — 2 ст.л;
  • розпушувач -1 ч.л;

Для начинки можна використовувати:

  • волоський горіх — 200 гр;
  • 4 ст.л цукру;
  • абрикосовий джем — 2 ст.л.

Приготування:

З'єднайте сметану, яйце, цукор і розпушувач і добре перемішайте. Додайте до інгредієнтів вершкове масло і борошно і замісіть однорідне тісто, яке не прилипає до рук. Накрийте тісто плівкою та залиште на столі на 10 хвилин.

Для приготування начинки з'єднайте подрібнений горіх з цукром і джемом.

Розділіть тісто на 16 рівних частин, з кожної частини сформуйте кульку.

Для формування печива знадобиться частина від ручного соковитискача для цитрусових та склянка. Помістіть соковитискач у склянку. Розподіліть тісто по внутрішній частині приладу.

Покладіть начинку всередину і ретельно защипіть нижню частину печива.

Викладіть заготовки на лист, застелений пергаментним папером, і випікайте в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці 25-30 хвилин. Готове печиво можна змастити шоколадним сиропом та посипати подрібненим волоським горіхом.

Попри те, що печиво готується дуже просто і швидко, воно виходить дуже смачним та красивим.

Джерело