Під кришкою чи без кришки: як правильно готувати картоплю

Багато господинь при приготуванні картоплі не надають значення тому, закрита сковорода чи каструля кришкою, чи ні. А дарма! Адже від цього безпосередньо залежить не лише смак, а й користь готової страви. І сьогодні ми розберемо, у яких випадках при готуванні картоплі кришка необхідна, а в яких вона зовсім не потрібна, інформує Ukr.Media.

Варіння картоплі

Вважається, що при варінні, чи то картопля в мундирі або чищена картопля, використання кришки обов'язкове. Так, закрита кришка є гарантією того, що основна частина вітамінів залишиться в картоплі й вона буде кориснішою. До того ж при закритій кришці коренеплід звариться набагато швидше, а його смак буде більш насиченим. Тільки не варто закривати кришку надто щільно. Необхідно трохи зрушити її убік, інакше вода може втекти з каструлі.

Печеня картоплі

Зовсім інша річ, якщо картоплю передбачається смажити. Так, щоб отримати хрумку і засмажену скоринку, сковороду кришкою закривати в жодному разі не потрібно. Інакше картопля вийде більш розвареною, а зовнішній вигляд і смак залишать бажати кращого. Щоб картопля напевно просмажилася, необхідно готувати її в невеликих кількостях. Тоді і картопля буде рум'яною, і кришка для сковороди не знадобиться.

Тушкування картоплі

Ну а при тушкуванні картоплі її можна спочатку обсмажити на сильному вогні без кришки, а потім помістити в казан і тушкувати в соусі під кришкою. Так і страва вийде смачніша, і частину вітамінів вдасться зберегти.

Джерело

Exit mobile version