
Є рецепти, які не потребують ані багато часу, ані складних інгредієнтів, але виходять по-справжньому святковими. Саме таким я хочу поділитися сьогодні. Це моє улюблене печиво, яке я готую, коли хочеться створити настрій без зайвих зусиль.
Для печива мені потрібні горішки. Я пробувала пекти з різними, але найбільше мені подобається з арахісом. Його я заздалегідь обсмажила на сухій сковороді.
Інгредієнти:
- Вершкове масло (бажано кімнатної температури) — 330 гр.;
- Цукрова пудра (саме пудра, не замінюйте цукром) — 100 гр.;
- Ванільний екстракт — 1 ч.л.;
- Кукурудзяний крохмаль — 5 ст.л.;
- Борошно — 380 гр.;
- Горіхи (арахіс або будь-які інші, обов'язково підсушені) — 150 гр.;
- Сіль — дрібка
- Цукрова пудра для обвалювання — 200 гр.;
Приготування:
Вершкове масло кімнатної температури збиваю до пишності. Додаю цукрову пудру і ванільний екстракт. Збиваю до шовковистої маси.
Додаю кукурудзяний крохмаль і перемішую.
Вводжу борошно 300 грамів і замішую дуже м'яке, приємне в роботі тісто.
Обсмажені горіхи подрібнюю блендером і додаю до тіста — ретельно перемішую.
Викладаю решту борошна (80 грамів) на робочу поверхню, трохи вимішую і збираю тісто в грудку. Ділю його на частини для зручності.
Тепер залишилося скочати з тіста кульки у формі "сніжків" діаметром сантиметра 3 (або використовуйте будь-які інші формочки). Кульок виходить досить багато.
Викладаю печиво на деко, вистелене пергаментом і відправляю в духовку приблизно на 15 хвилин при 180 градусах. Печиво готове, як тільки краї почнуть рум'янитися.
Дістаю печиво і залишаю остигати на пару хвилин, щоб воно було ще теплим. Обвалюю тепле печиво в цукровій пудрі, найпростіше робити це в пакеті. Дістаю на тарілку.
Після того як печиво повністю остигне, посипаю його цукровою пудрою ще раз.
Щоб зробити рецепт більш бюджетним, вершкове масло можна замінити сумішшю масла і смальцю (жиру), але не більше ніж наполовину, інакше печиво буде надто жирним.
Всім святкового настрою!
Поділитися
Залиште відповідь