Печиво ‘Сніжок’ за 20 хвилин: тане в роті, а не в руках

Є рецепти, які не потребують ані багато часу, ані складних інгредієнтів, але виходять по-справжньому святковими. Саме таким я хочу поділитися сьогодні. Це моє улюблене печиво, яке я готую, коли хочеться створити настрій без зайвих зусиль.

Для печива мені потрібні горішки. Я пробувала пекти з різними, але найбільше мені подобається з арахісом. Його я заздалегідь обсмажила на сухій сковороді.

Інгредієнти:

  • Вершкове масло (бажано кімнатної температури) — 330 гр.;
  • Цукрова пудра (саме пудра, не замінюйте цукром) — 100 гр.;
  • Ванільний екстракт — 1 ч.л.;
  • Кукурудзяний крохмаль — 5 ст.л.;
  • Борошно — 380 гр.;
  • Горіхи (арахіс або будь-які інші, обов'язково підсушені) — 150 гр.;
  • Сіль — дрібка
  • Цукрова пудра для обвалювання — 200 гр.;

Приготування:

Вершкове масло кімнатної температури збиваю до пишності. Додаю цукрову пудру і ванільний екстракт. Збиваю до шовковистої маси.

Додаю кукурудзяний крохмаль і перемішую.

Вводжу борошно 300 грамів і замішую дуже м'яке, приємне в роботі тісто.

Обсмажені горіхи подрібнюю блендером і додаю до тіста — ретельно перемішую.

Викладаю решту борошна (80 грамів) на робочу поверхню, трохи вимішую і збираю тісто в грудку. Ділю його на частини для зручності.

Тепер залишилося скочати з тіста кульки у формі "сніжків" діаметром сантиметра 3 (або використовуйте будь-які інші формочки). Кульок виходить досить багато.

Викладаю печиво на деко, вистелене пергаментом і відправляю в духовку приблизно на 15 хвилин при 180 градусах. Печиво готове, як тільки краї почнуть рум'янитися.

Дістаю печиво і залишаю остигати на пару хвилин, щоб воно було ще теплим. Обвалюю тепле печиво в цукровій пудрі, найпростіше робити це в пакеті. Дістаю на тарілку.

Після того як печиво повністю остигне, посипаю його цукровою пудрою ще раз.

Щоб зробити рецепт більш бюджетним, вершкове масло можна замінити сумішшю масла і смальцю (жиру), але не більше ніж наполовину, інакше печиво буде надто жирним.

Всім святкового настрою!

Поділитися

Exit mobile version