Овочі та фрукти, які не терплять спільного зберігання з яблуками: зіпсуються і ті, і інші

Яблука — звичні для нас на відміну від привізної екзотики дари саду. У них міститься дуже багато вітамінів, мікро- і макроелементів — всього того, що так корисне для нашого організму. А ще вони соковиті і смачні, тому ми намагаємося запастися ними із запасом, інформує Ukr.Media.

Але, як з'ясувалося, зберігати яблука можна по сусідству не з будь-яким продуктом харчування. Якщо залишити їх поруч з деякими плодами, зіпсуються і ті, і інші. Про це ми і розповімо вам у сьогоднішній статті.

Як зберігати яблука вдома в холодильнику, щоб вони довго не псувалися?

Часто після покупки яблук ми відправляємо їх на полицю холодильника. І це правильно, якщо ми хочемо, щоб вони залишалися соковитими і пружними якомога довше

Щоб максимально довго зберігати ці фрукти в умовах холодильника, вам буде корисно дізнатися ці тонкощі і секрети від просунутих господинь:

  • В ідеалі, яблука потрібно відправити у відсік для овочів і фруктів відразу ж після збору врожаю.

Якщо зробити це на добу пізніше, термін їх зберігання скоротиться на 10 днів.

  • Слід поступово збільшувати температуру вмісту плодів. Кожні 7 днів її потрібно підвищувати на один градус за Цельсієм. Завдяки цій побутовій хитрості яблука залишаться соковитими, їх м'якуш не втратить своєї щільної консистенції і порадує вас хрускотом.

Поруч з яблуками не варто тримати на полиці холодильника деякі продукти. Річ у тім, що за дозрівання цих плодів у відповіді така газоподібна речовина, як етилен. Вона продукується в яблуках навіть після їх збору. Чим вони більш дозрілі, тим більше цього газу виділяють.

Їх не можна залишати поруч з фруктами і овочами, чутливими до впливу етилену. В іншому разі останні швидко перестигнуть і почнуть загнивати.

З фруктів сусідство з яблуками сильно шкодить:

  • лимону;
  • манго;
  • авокадо;
  • персику;
  • абрикосу;
  • банану;
  • груші;
  • винограду.

До овочів, які не терплять спільного зберігання з яблуками, можна віднести:

  • спаржу;
  • цвітну капусту;
  • броколі;
  • помідори;
  • огірки;
  • цибулю (в тому числі і порей);
  • капусту;
  • бобові;
  • картоплю.

Протипоказано воно і грибам.

А ось швидке псування самих яблук може спровокувати їх сусідство в холодильнику з плодами, які теж виробляють багато етилену. Йдеться про банани, абрикоси, дині, помідори та картоплю. Спільне зберігання яблук з цими дарами саду та городу загрожує тим, що у вас незабаром почнуть загнивати і перші, і другі.

Спритні господині вже давно навчилися використовувати властивість яблук до виділення етилену собі на благо. Вони придумали лайфхак, що прискорює дозрівання незрілих плодів.

Так, наприклад, досить залишити одне перезріле яблучко в пакеті з зеленими помідорами або бананами, щоб останні досягли стану стиглості в лічені години.

Як ще можна зберігати яблука?

Ці плоди довго залишаються соковитими і хрусткими не тільки в холодильнику.

Вони відмінно зберігаються і в таких умовах:

  • На заскленій лоджії. Для цього варто упакувати яблука в пакети (по 2 кг в кожний).
  • У підвалі. Зберігайте плоди в ящиках, які попередньо продезінфікували і застелили папером. Також допустимо тримати їх в тирсі.
  • В саду. Зберігайте свій урожай в ямі (глибина — до 50 см). Дно ями викладіть сосновими гілками. Плоди упакуйте в ящик і пересипте їх тирсою. Потім ящик опустіть в яму, обкладіть його хвоєю і засипте ґрунтом.

При правильному зберіганні яблука будуть залишатися свіжими і соковитими дуже довго. Беріть на замітку наші підказки. З ними ви легко досягнете бажаного результату.

Джерело

Exit mobile version