Овочі та фрукти, які мають виражену сезонність і їх марно вживати взимку

Деякі ще пам'ятають часи, коли взимку в магазинах не можна було купити не те що свіжу полуницю або виноград, а навіть огірки або помідори. Зараз в будь-якому супермаркеті можна знайти літні овочі і фрукти навіть не в сезон. На жаль, це не означає, що людям стали доступні вітаміни цілий рік. Далеко не всі сезонні овочі та фрукти зберігають корисні властивості, особливо при неправильному зберіганні, інформує Ukr.Media.

Будь-який овоч і фрукт — це в першу чергу вода. Фрукти взагалі не можна довго зберігати. Єдиний варіант зберегти в них вітаміни — заморозити їх до кращих часів в морозилці.

Ось продукти, які мають виражену сезонність і взимку будуть марні:

  • помідори,
  • огірки,
  • полуниця,
  • деякі сорти яблук,
  • шпинат.

У всіх помідорах, огірках і полуниці, які взимку з'являються на прилавках магазинів, нічого натурального немає. Вони або вирощені в теплицях, або на добривах і стимуляторах росту.

Літні сорти яблук взагалі зберігаються не довше місяця, осінні — до двох місяців. Найдовше — зимові сорти, вони зберігаються до чотирьох місяців. Саме останні і варто їсти взимку.

В холодну пору року краще налягати на сезонні фрукти:

  • апельсини,
  • мандарини,
  • грейпфрути,
  • хурму,
  • гранат,
  • ківі.

З овочів найменше страждають в холоди при правильному зберіганні:

  • картопля,
  • буряк,
  • морква,
  • ріпа,
  • цибуля.

Зберігання овочів і фруктів — окреме питання. Справа не тільки в корисних властивостях, але навіть в елементарній економії. З нинішніми цінами на продукти не гріх зробити все можливе, щоб вони залишалися свіжими якомога довше.

Джерело

Exit mobile version