Основні причини здуття банок із домашніми заготовками: секрети зберігання консервації

Багато прихильників приготування овочевих заготовок на зиму стикалися з псуванням банок у місці зберігання літніх заготовок. Здуті овочеві маринади дуже засмучують, оскільки там вкладено досить багато праці та грошей, інформує Ukr.Media.

Адже закочують у банки овочі, ягоди і фрукти не тільки садівники, які виростили це все на своїй ділянці, а й багато жителів міст, які традиційно купують на ринку продукти. При цьому дотримання рецептури і якість продуктів є половиною успіху, адже банки, що вибухнули, є справжньою бідою для запасливих господарів.

Однак здебільшого, причинами здуття та навіть вибуху заготовок із маринадами є потрапляння бактерій у банку. Це відбувається внаслідок безлічі різних чинників, як-от — недостатня стерилізація тари для заготовок, недостатнє доливання в банку розсолу, недотримання рецептури приготування заготовки.

Крім того, неякісні продукти, які погано вимиті та втратили свою свіжість, також можуть сприяти передчасному псуванню продукту в банці. Також важливим етапом є момент, коли слід наливати оцет у маринад. Якщо його налити до того, як продукт закипить, це може спричинити втрату консервантом своїх властивостей. Наливати оцет слід тільки наприкінці варіння.

Крім того, не слід економити на кришках для банок. Не варто використовувати вже використані раніше кришки, які закручуються вручну, а закаточні кришки мають бути з чинним терміном придатності та без ознак іржі, з цілими гумками. Крім того слід зберігати заготовки в прохолодному місці.

Джерело

Exit mobile version