Оминатимете його стороною: учені назвали найнебезпечніший вид хліба

Хлібобулочні вироби поділяють за типами борошна, яке використовувалося, та ґатунками: вищий, перший, другий. Найбільш затребуваним заведено вважати пшеничний білий хліб вищого ґатунку борошна. Як з'ясували вчені, він же і вважається найшкідливішим з низки причин, інформує Ukr.Media.

Сучасні лікарі заявляють, що в білому хлібі вищого ґатунку повністю відсутні всі корисні елементи та речовини. Також існує чимало всіляких добавок, які також можуть завдати шкоди нашому організму. За словами британського кардіолога Вільяма Девіса, пшениця зараз має зовсім інший генетичний код, через що і властивості борошна змінюються.

Дієтологи висловили рекомендацію лише щодо одного виду борошняних виробів. А саме порадили хліб із житнього борошна. Їх думка щодо пшеничного також залишає бажати кращого, вони дуже обережно до нього ставляться. Чим борошно біліше і дрібніше, тим гірший похідний продукт.

Покупці мають безліч різних запитів, через що виробники роблять висновки й намагаються покращити свою продукцію. Для пишної та рум'яної булки доведеться обірвати зерна, звісно, нічого корисного там не залишиться. А для тривалого терміну придатності позбавляються від біологічно активної частини зерна.

Джерело

Exit mobile version