Навіщо додавати соду під час варіння картоплі: простий секрет від шеф-кухаря

Шеф-кухар Олі Брендон розповів, як приготувати "найкращу запечену картоплю". За його словами, ключовим інгредієнтом, що робить страву хрусткою і м'якою, є сода, інформує Ukr.Media.

Рецепт став хітом у соціальних мережах.

У покроковому керівництві Брендон пояснив, що для початку картоплю потрібно відварити. "Покладіть нарізану картоплю, одну чайну ложку харчової соди і солі в киплячу воду і готуйте, поки овоч не стане м'яким, але не буде розвалюватися", — сказав він.

При додаванні харчової соди на цьому етапі крохмаль, що міститься в картоплі, "витягується" на поверхню. Це допоможе домогтися хрусткої скоринки і красивого золотисто-коричневого відтінку під час запікання.

Як тільки картопля стане м'якою, потрібно злити воду через друшляк. Потім Брендон нарізає дрібно розмарин і часник і обсмажує їх на сковороді з додаванням оливкової олії до злегка золотистого кольору.

Далі він викладає картоплю на деко, застелене пергаментним папером, і поливає її олією, на якій смажилися спеції. При цьому розмарин і часник він відкладає вбік — вони знадобляться трохи пізніше.

"Обов'язково полийте картоплю цією олією, посоліть і поперчіть, а потім запікайте за температури 180°C протягом 20 хвилин", — сказав кухар. Після цього часу картоплю потрібно перевернути і запікати до хрусткої скоринки.

Готову картоплю викласти в миску, додати підсмажений часник і розмарин і добре перемішати.

Джерело

Exit mobile version