Натуральний чи підробка: як визначити якісний шоколад

Шоколад — улюблені ласощі багатьох: і дорослих, і дітей. Саме цей десерт містить амінокислоту триптофан, яка зі свого боку утворює всім відомий гормон щастя і радості — серотонін. Звичайно, визначити шоколад на якість ви зможете тільки після купівлі цих смачних ласощів, але зате потім вже точно знатимете, який шоколад купувати, а який не варто, інформує Ukr.Media.

Якими ж ознаками повинен володіти якісний шоколад, щоб ви дійсно відчули радість і вам не страшні були депресії? Ось про це і поговоримо сьогодні.

Ознаки якості шоколаду

Звернувши увагу на наведені нижче пункти, ви зможете вибирати дійсно якісний шоколад.

  • Плитка шоколаду повинна мати рівну глянсову поверхню і не мати білястого нальоту, який свідчить найчастіше про неправильне зберігання або порушення технології під час виробництва.
  • При розламуванні шоколаду має виходити різкий хрускіт. Це свідчить про те, що в шоколаді відсутні рослинні жири. Місце зламу має бути матовим.
  • Шоколадна плитка повинна виділяти яскравий аромат какао-бобів. Цей аромат ви ні з чим не сплутаєте.
  • Справжній шоколад має танути в роті та при підвищенні температури. Якщо ж шоколад не тане або довго тане, значить, про якість у цьому випадку говорити не доводиться.
  • Незалежно від того, який шоколад ви виберете, завжди перед покупкою звертайте увагу на інформацію на етикетці, де вказані склад і терміни придатності. Однак, не завжди виробники наносять на упаковку достовірну інформацію, але в будь-якому разі краще її вивчити.

    Джерело

    Exit mobile version