Надихаючі уроки лідерства від персонажів з біблії

Люди часто вибирають як приклад сильних лідерів відомих бізнесменів, політиків або навіть зірок шоу-бізнесу. Однак Біблія для подібних цілей не менш цінний матеріал, адже Біблійна історія сповнена персонажів, які справлялися з безліччю труднощів і були прикладом істинного лідерства. Ось герої Біблії, чия доля може послужити уроком для сучасних людей, інформує gazetapo.lviv.ua.

Ной

У Біблії сказано, що людство настільки загрузло у гріху, що Бог прийняв рішення знищити його, щоб все почати з нуля. Єдиною людиною на Землі, яка не грішила був Ной, і саме на нього Господь поклав важливу місію. Він сказав Ною, щоб той побудував величезний ковчег, в який би взяв представників тваринного і рослинного світу і свою сім'ю, щоб продовжити життя після потопу.

Ной повірив Господу і став будувати ковчег. Люди, які спостерігали за його роботою, сміялися над ним, а потім навіть знущалися. Адже на небі не було ні хмарки, не впало на землю жодної краплі дощу, поки робота Ноя не була закінчена. Однак Ной не звертав на глузування ніякої уваги і продовжував робити свою роботу, яку йому доручив Бог.

Історія Ноя вчить тому, що справжній лідер завжди продовжує слідувати тому, що він вважає правильним, попри думку навколишніх.

Данило

Напевно багато хто знайомий з історією Данила, який опинився в лігві лева. Оточуючі дуже ревно ставилися до Данила, який мав милість Божу. Злі люди переконали правителя видати указ, за яким ніхто в царстві не міг звертатися в своїх молитвах ні до одного Бога.

Однак Данило не побоявся гніву правителя і продовжував молитися Господу і підносити йому подяки. Дізнавшись про порушення заборони, цар наказав кинути Данила в рів з левом. Впевнені, що вранці виявлять його труп, всі були здивовані, побачивши, що лев не заподіяв Данилу ніякої шкоди. Допомогли йому молитви, які він підносив Богу під час перебування в рові.

Історія Данила вчить тому, що справжній лідер завжди залишається стійким і вірним своїм рішенням попри загрозу будь-яких наслідків.

Іоанн Хреститель

Коли Іоанн Хреститель проповідував про пришестя Ісуса і хрестив людей, до нього прийшли самовдоволені релігійні люди, які висловили бажання теж пройти обряд хрещення. Однак Іоанн Хреститель викрив їх, назвавши лицемірами і "виводком гадюк".

Історія Іоанна Хрестителя вчить тому, що справжній лідер завжди називає речі своїми іменами, він чесний сам з собою і з оточуючими його людьми.

Ісус Христос

Багатьох вражає історія, коли Ісус омив ноги своїх учнів, бувши їх лідером. Він сказав своїм учням, що є їх учителем і Господом, і оскільки він омив їх ноги, точно так само вони повинні чинити і один з одним. Ісус мав на увазі не тільки пряму дію (обмивання ніг), але і показував, як повинен поводитися лідер з підлеглими.

Історія Ісуса Христа вчить тому, що справжній лідер завжди піклується про тих, хто йому служить.

Петро

Петро тричі сказав, що незнайомий з Христом, коли той був розп'ятий на хресті. Пізніше він гірко розкаявся у своєму вчинку і присвятив все своє життя служінню Христу і поширенню його вчення.

Історія Петра вчить тому, що справжній лідер залишає всі минулі невдачі позаду, ніколи не падає духом і продовжує рухатися далі, що б не трапилося.

Джерело