Міністерство аграрної політики затвердило нові вимоги щодо продажу курячих яєць — Новини Стрий

Передбачено сортування яєць за їхньою якістю та вагою; штампування яєць, маркування упаковок (контейнерів) та транспортної тари для яєць.

Курячі яйця ділитимуть на два класи: класу “А” і “B”.

У класі “А” яйця повинні бути чистими, а шкаралупа не пошкодженою. Жовток – малорухливий, без чітких контурів. Також, вони не повинні мати сторонніх запахів. Усі інші відноситимуть до класу “В”.

За вагою яйця класу “А” поділять:

  • “XL” (дуже великі) – 73 грамів і більше
  • “L” (великі) – 63 грамів і більше, проте менш ніж 73
  • “М” ( середні) – 53 грамів і більше, проте менш ніж 63
  • “S” (малі) – вага менша ніж 53 грамів

Джерело