Сухофрукти та горіхи є одними з найбільш забруднених товарів на продовольчих ринках. Найчастіше вони бувають нічим не прикриті, тому перед вживанням у їжу їх слід ретельно промити. При цьому лише звичайна вода з-під крана не вирішить проблему, інформує Ukr.Media.
У першу чергу після промивання в проточній воді сухофрукти необхідно як слід обдати окропом. Це позбавить продукт від консервантів та олії, якою покривають його перед продажем. Саме тому сухофрукти такі липкі.
Після обробки гарячою водою досвідчені господині рекомендують замочити їх у сольовому розчині на 20 хвилин. Приготувати його легко, достатньо у двох літрах води розчинити дві столові ложки солі. Після процедури обов'язково промийте сухофрукти під проточною водою.
Схожа ситуація складається і з горіхами. Після промивання під краном їх слід на годину замочити в теплій воді. Далі ще раз сполосніть і відправте в духовку. Температура в ній не повинна перевищувати 60 градусів. Уважно дивіться, щоб горіхи не підгоріли.
Дотримуючись цих простих правил, можна не хвилюватися за чистоту продуктів і сміливо насолоджуватися їх смаком і користю.
Залиште відповідь