Луска не розлетиться: як за пару хвилин почистити рибу без ножа

Риба набагато частіше з'являлася б на нашому столі, якби не гнітючий процес чищення. Особливим випробуванням стають хижі породи з дрібною і гострою лускою. Поки позбудешся цих пластинок, мало того що руки обдереш, так ще потім всю кухню доводиться мити. Але ж є спосіб, який позбавить вас від мук, інформує Ukr.Media.

Для початку підготуйте дві каструлі. В одну налийте воду і поставте гріти на вогонь. Коли почне закипати, візьміть рибу за зябра й опустіть так, щоб тушка до голови сховалася у воді. Потім одразу ж кладіть рибу в ємність із холодною водою.

Через хвилину дістаньте рибу і зніміть луску рукою або звичайною губкою. Вона сходитиме без зусиль. Потім просто обмийте, розпотрошіть і готуйте як планували.

Джерело

Exit mobile version