Лікарі пояснили, яку кількість гарбуза можна вживати щодня без шкоди для здоров’я

Лікарі поділилися інформацією, яку кількість гарбуза можна вживати за день, щоб це не позначилося негативно на здоров'ї людини. За його словами, гарбуз є продуктом із низькою калорійністю, але має високий глікемічний індекс. Зовсім відмовлятися від вживання овоча не слід, але важливо його їсти в помірних кількостях, інформує Ukr.Media.

Так, дорослим за добу можна з'їдати приблизно 200-300 грамів гарбуза, дітям можна не більше 100 грамів. Дуже обережно вживати цей овоч потрібно тим, у кого діагностовано цукровий діабет, гастрит, низька кислотність шлунка. У зв'язку з тим, що гарбуз може стимулювати моторику шлунка, його не варто їсти під час загострення захворювань шлунково-кишкового тракту, виразки та панкреатиту.

Варто пам'ятати, що гарбуз є відмінним джерелом таких корисних вітамінів, як цинк, фосфор, каротин, вітаміни групи В, а також С і Е. Крім того, цей овоч має сечогінні властивості, він прискорює обмін речовин, підвищує якість перетравлення їжі. Найкраще їсти гарбуз у вареному або запеченому вигляді, а не в сирому. Інакше може з'явитися здуття живота і неприємні відчуття. Тому термічна обробка обов'язкова.

Джерело