Лікарі назвали продукти, які викликають алергію найчастіше

Найсильнішими алергенами є харчові продукти, які здатні викликати в людини серйозні реакції, аж до анафілактичного шоку, заявили лікарі. Фахівці зазначили, що часто діагностують алергію на арахіс, яйця і полуницю, інформує Ukr.Media.

Найчастіше хвороба починається в дитячому віці й супроводжує людину все життя, практично не піддаючись лікарській корекції.

Також сильним алергеном є риба. Спровокувати реакцію можуть ікра та морепродукти, уточнили медики. За їх словами, алергія на них часто проявляється в дитинстві у вигляді дискомфортного поколювання в роті, свербежу, нудоти та висипань.

Молочний цукор, який не розщеплюється багатьма людьми через ферментативну недостатність, найчастіше зустрічається в дітей до трьох років. Також може розвиватися ще в період внутрішньоутробного розвитку. Тобто є вродженою такою патологією, що не дає змоги дитині нормально засвоювати материнське молоко.

Також часто алергію викликають яйця, найчастіше курячі. Зустрітися з білками курячих яєць можна не лише в самих яйцях, а й у деяких вакцинах, де вони відіграють роль стабілізаторів. Зазвичай алергія на яйця характеризується такими симптомами, як риніт, диспепсія, зниження артеріального тиску, перерахували експерти.
Серед фруктів ще більше продуктів-алергенів. Особливо небезпечними вважаються полуниця, суниця та лимони. Це лідери серед алергенів.

Джерело