Лікарі назвали продукти, які можуть замінити м’ясо

Людина цілком може обійтися без тваринної їжі, якщо додасть до раціону низку продуктів, у яких містяться важливі для організму речовини, інформує Ukr.Media.

Наприклад, сочевиця може стати джерелом білка, а також багата на клітковину, вітаміни групи В, залізо, калій і магній.

Водночас сочевиця допомагає нормалізувати артеріальний тиск, знижує рівень "поганого" холестерину та покращує функцію травної системи.

Тофу, попри те, що містить мало калорій, може надовго зберегти відчуття ситості, а також забезпечити організм вітамінами групи В, магнієм, кальцієм, залізом, селеном і цинком.

Баклажани багаті на вітаміни та мінерали. Крім того, вони мають антиоксидантний і протизапальний ефект.

Вони знижують рівень тригліцеридів, холестерину, а також нормалізують артеріальний тиск, позитивно впливаючи на нервову систему.

Ще один продукт, який є не тільки джерелом білка, а й здатний забезпечити організм добовою нормою йоду, заліза, клітковини та кальцію, — це водорості.

Водночас вони виводять з організму токсини, чинять сечогінну та антиатеросклеротичну й антикоагулянтну дію.

Джерело

Exit mobile version