Кухонний лайфхак — що можна використовувати замість кришки для сковороди

Сьогодні кришки в більшості випадків продаються окремо від сковороди і деякі з нас відкладають їх покупку на потім. А це "потім", як відомо, може тягнутися нескінченно. В результаті багатьом господиням доводиться довгий час використовувати сковорідки без кришок. Це призводить до того, що при смаженні риби, м'яса, котлет та інших продуктів, бризки від олії розлітаються по всій кухні. Відмити їх потім буває вельми непросто. Щоб надалі болісно не відмивати кухню від жирних плям, сковороду краще накрити. Чим, якщо кришки немає, запитаєте ви? Відповідь, як завжди, проста, інформує Ukr.Media.

Якщо кришку, при покупці сковороди ви з якоїсь причини не придбали, замінити її на кухні цілком реально. Про один з таких способів ми вам зараз розповімо.

Що знадобиться

Доброю заміною кришці може послужити пергаментний папір. З шматка такого паперу вирізують коло, яке повинне бути трохи більше сковороди за своїм діаметром. Цим шматком пергаменту накрийте сковороду при готуванні.

В результаті жирні бризки зі сковороди не будуть розлітатися в різні боки, а будуть осідати на внутрішній поверхні паперу.

Пергаментна "кришка" повністю безпечна у використанні

Такий папір не горить. А ось жир, який на ньому буде накопичуватися горить ще як. Тому будьте обережні і тримайте жирний папір подалі від вогню.

Таким чином можна смажити будь-які продукти на сковороді — м'ясо, котлети, рибу, сосиски, ковбасу і т.д. Цей спосіб надійно захистить вашу кухню від розбризкування жиру в різні боки.

Джерело

Exit mobile version