Королівський дворецький розкрив секрети правильного чаювання

Британський експерт з етикету та ексдворецький принца Чарльза заявив про те, що процес чаювання, як і вибір чаю, може багато сказати про людину, інформує Ukr.Media.

Грант Харрольд прослужив дворецьким у принца Чарльза з 2004 по 2011 рік, а зараз він вважається одним із провідних експертів з етикету. За його словами, вибір марки чаю може багато сказати про статус людини в суспільстві. Експерт радить надавати перевагу листовому чаю, а не пакетованому. Якщо ж людина не має можливості використовувати листовий чай, то процес заварювання чаю слід проводити на кухні, щоб гості не бачили пакетиків чаю.

Вибір на користь зеленого або трав'яного чаю говорить про те, що людина, яка віддає перевагу такому виду чаю, схильна до спокійного і розміреного способу життя. Ті ж, хто дуже багато працюють і хочуть бути в активному стані протягом тривалого часу, зазвичай зупиняють свій вибір на користь чаю Ерл Грей.

Не менш важливим є і процес чаювання. Наприклад, англійці, які люблять чай із молоком, спочатку заварюють його, а потім уже додають у напій молоко. Така послідовність є важливою для представників аристократії, вона говорить про дотримання норм етикету. Як вважає Грант Харрольд, цукор лише псує смак якісного чаю. Але за традиціями використання цукру говорить про високий добробут людей, тому гостям завжди пропонують до чаю цукор. Важливо пам'ятати, що це має бути не цукровий пісок, а цукор у кубиках, які слід брати срібними щипцями.

Джерело

Exit mobile version