Яйця — досить поширений продукт харчування і незамінний інгредієнт багатьох страв в кухнях найрізноманітніших країн світу, інформує Ukr.Media.
Але далеко не всі господині, навіть найдосвідченіші, знають ці прості, але ефективні способи, які можуть значно спростити приготування багатьох кулінарних шедеврів.
Ми відкриємо вам кілька секретів, які зроблять процес приготування ваших страв набагато простішим і ефективнішим. Розповімо, як при мінімальних зусиллях отримати максимальний ефект.
Поділ білка і жовтка
Часто в рецептах для приготування тієї чи іншої страви потрібно не все яйце, а окремо тільки жовток, або окремо тільки білок.
Для того, щоб швидко і просто розділити яйце на два «інгредієнта» потрібно голкою проколоти в яєчній шкаралупі два отвори — один на носику, другий — з протилежного боку. Просто тримаємо проколене яйце над посудом і чекаємо. Білок сам виллється в посуд, а жовток залишиться всередині.
Як уникнути тріщин на яєчній шкаралупі
Часто при варінні яєць, шкаралупа тріскається і білок випливає назовні. Щоб цього не сталося потрібно просто варити яйця потрібну кількість хвилин і нічого більше.
Для отримання яєць "всмятку" — 2-3 хвилини, в так званому "мішечку" — 5-6 хвилин, для яєць зварених "круто" — 8-10 хвилин. Є ще одна маленька хитрість — при варінні яєць воду в якій будуть варитися яйця потрібно трошки посолити або додати пару зубочисток.
Як легко очистити яйце від шкаралупи
Щоб зняти з вареного яйця шкаралупу без особливих зусиль, потрібно при варінні яєць кинути трохи лимонної кислоти в воду, а коли яйця зваряться — відразу опустити їх в холодну воду, щоб вони різко охололи. Лимонна кислота сприяє розм'якшенню кислоти, завдяки чому яйця набагато легше чистяться.
Як правильно зберігати яйця
Щоб яйця зберігалися довше є всього лише одна проста порада — кладіть їх гострим носиком вниз. При такому способі зберігання повітря вільно проходить через пори в шкаралупі і яйця будуть зберігатися довше звичайного.
Залиште відповідь