Корисні лайфхаки, які допоможуть вибрати якісну каву в зернах та розчинну

Каву п'ють люди в усьому світі — одні заварюють в турці, інші вважають за краще напій з найближчої кав'ярні, а треті задовольняються варіантом розчинного напою, інформує Ukr.Media.

Як зрозуміти, хороша кава чи ні, якщо купили в зернах

Натуральна зернова кава — це унікальний продукт, який подарує вам не тільки приємні відчуття під час пиття, але і допоможе злегка підбадьоритися. На жаль, деякі виробники додають домішки і ароматизатори, щоб видати свій продукт за якісний.

Насправді ознаки натуральної кави в зернах досить прості:

  • великі зерна однакового розміру;
  • насичений аромат без запаху кислинки або гіркоти;
  • маслянисті сліди на пальцях після тертя об зерна;
  • шматочки плівки в борозенці зерна;
  • відсутність коричневих слідів на папері, де лежала кава.

Досвідчені бариста рекомендують лайфхак, як визначити хорошу каву в зернах. Візьміть кілька зерен і вдарте по них чимось важким. Якщо кава натуральна, то зерна розколються на частини. Штучний продукт розсипається в труху.

Як вибрати хорошу розчинну каву

Розчинна кава вважається більш популярною серед звичайних споживачів, ніж мелені зерна. Вся річ у тім, що розчинний напій легше заварювати і коштує він, зазвичай, дешевше. Якщо ви теж відноситеся до людей, які надають перевагу розчинній каві, запам'ятайте кілька правил:

  • купуйте каву тільки в зіп-упаковці — вона захищає продукт від вологи і сонячних променів;
  • колір кави повинен бути рівномірним коричневим без білих вкраплень;
  • аромат яскравий і насичений — ніякого запаху хліба або жолудів.

Як і у випадку з меленою кавою, розчинну можна перевірити на справжність. Налийте в будь-яку ємність холодну воду, киньте ложку розчинної кави і розмішайте. Натуральний продукт повністю розчиниться, а цикорій або інші варіанти того, що кладуть в пачку недобросовісні виробники, просто осядут на дно посуду.

Джерело

Exit mobile version