Кожна господиня мріє про те, щоб риба танула на губах, чи то хек, чи то минтай, чи то путасу. Існує три прості хитрощі, які варто взяти на замітку, інформує Ukr.Media.
Насамперед, для соковитості риби слід використовувати маринад. Не обов'язково вигадувати щось хитре і складне, достатньо використовувати сіль, цукор і воду, які здатні зробити рибу дуже ніжною. Весь секрет — у білках і шкірці. Коли шкірка щільнішає, вона набуває здатності утримувати вологу. Для такого маринаду потрібна одна чайна ложка солі на триста-триста п'ятдесят мілілітрів води.
Очищену, оброблену або у вигляді філе, рибу слід опустити в маринад на десять-п'ятнадцять хвилин, а потім обсушити, смажити або запікати відповідно до рецепта, який полюбився вам. Для любителів чогось такого можна використовувати молоко. Друга хитрість полягає у використанні фольги і паперу. Посмаживши, рибу потрібно загорнути в них. Продукт у фользі або папері потрібно запікати в духовці або відправити на сковороду.
Також можна смажити або запікати рибу цілком, але з насічкою. У цьому і полягає третя хитрість. Насічку роблять з кількох причин: щоб риба краще промаринувалася, щоб добре зберегла форму і щоб кістки стали м'якшими.
Залиште відповідь