Варена картопля — універсальний гарнір. Її можна подавати з м'ясом, овочами, оселедцем або просто з маслом чи сметаною. Ця страва завжди виручить, якщо немає часу готувати повноцінний обід або вечерю, інформує Ukr.Media.
Однак смак і текстуру картоплі легко зіпсувати, якщо, наприклад, невчасно її посолити. Багато господинь одразу додають сіль у воду, проте через це коренеплоди залишаються надто щільними й варяться довше за звичайне.
Солити картоплю наприкінці приготування взагалі безглуздо. Коренеплід залишиться прісним, оскільки не встигне ввібрати солону воду. В ідеалі, зазначили кулінари, додавати сіль через сім хвилин після закипання води.
Експерти також порадили завжди добре очищати шкірку картоплі від залишків землі, якщо варите коренеплід у мундирі. В іншому випадку частинки бруду потраплять у воду, а згодом і в м'якоть. Крім того, не варто класти картоплю в гарячу воду і варити її на максимальному вогні.
Залиште відповідь