Коли потрібно зняти кришку зі сковороди, щоб смажена картопля вийшла хрусткою

Ідеальним гарніром багато гурманів вважають картоплю, яка вийшла хрусткою, але не пересмаженою, інформує Ukr.Media.

А ось якщо в результаті термічної обробки вийшли "вуглинки" або утворилася маса з неапетитним виглядом, в якій немає ні найменшого натяку на рум'яну скориночку, то страву навряд чи можна назвати правильно приготованою.

Щоб гарнір вийшов смачним і набув нормальної консистенції, під час приготування страви необхідно враховувати низку нюансів.

Йдеться про силу вогню, різновид використовуваної олії та час додавання солі.

Звернути увагу слід і на такий важливий момент, як своєчасне зняття кришки зі сковороди.

Як правильно використовувати кришку

На першому етапі приготування смаженої картоплі на сковорідці має бути кришка. Тривати це має протягом чверті години.

Весь цей час нарізаний овоч має готуватися на слабкому або середньому вогні.

Через 15 хвилин кришку слід прибрати. Далі на сковороді має опинитися трохи вершкового масла. Крім того, потрібно збільшити вогонь.

Іншими словами, на другому етапі приготування пасльонове має смажитися на масляній суміші та на сильному вогні.

Приготування гарніру має здійснюватися доти, доки на поверхні овочевих шматочків не з'явиться щільна скоринка.

Додавати сіль потрібно буквально за 1-2 хвилини до планованого зняття страви зі сковороди.

У підсумку кулінар отримає ідеальну смажену картоплю: ніжну всередині та хрустку зовні.

Джерело