«Якщо спробуєте зробити, то потім навряд чи будете готувати інакше»: Рецепт тушкованої капусти від шеф-кухаря корабля

Рецепт тушкованої капусти від суднового кока, тобто шеф-кухаря. Ми пробували багато різних варіантів, але цей один з найкращих і найсмачніших, інформує Ukr.Media.

Інгредієнти

  • білокачанна капуста 1 кг.
  • морква 1 шт.
  • цибулина 1 шт.
  • петрушка 1 корінь
  • томати у власному соку 150-200 г. (або 3 ст.л. томатної пасти + 6 ст.л. води)
  • вода 1 склянка (250 мл.)
  • вершкове масло 50 г.
  • цукор 1 ч.л.
  • лавровий лист 1 шт.
  • запашний перець 5-6 горошин
  • сіль, перець

Приготування

Капусту потрібно нарізати, посолити та добре пом'яти, щоб вона дала сік.

Скласти її в глибоку сковороду або посуд для гасіння, налити трохи олії, сюди ж томати у власному соку або томатну пасту.

Все перемішати та довести до кипіння. Зменшити нагрівання та гасити капусту до напівготовності періодично помішуючи.

Нарізати соломкою моркву (або натерти на тертці), а також корінь петрушки.

Нарізати цибулю і швидко обсмажити на розігрітій олії.

Додати моркву, петрушку та обсмажити все разом.

Коли капуста дійшла до напівготовності, перекласти до неї овочі і все перемішати. Нехай гаситься далі.

Останнє, що потрібно зробити — це соус.

У сотейнику розтопити вершкове масло. У розтоплене масло висипати борошно і обсмажити пару хвилин. Розім'яти грудочки, якщо такі утворилися.

По ложці додавати воду і постійно перемішувати.

Додати трохи солі, довести до кипіння та вимкнути нагрівання.

Коли капуста готова, заправити соусом.

Все добре перемішати, додати лавровий лист і запашний перець.

Можливо потрібно досолити і додати чайну ложку цукру.

Прогріти все разом ще п'ять хвилин.

Якщо капуста вийшла дуже густа, додати одну-дві столові ложки окропу.

Вимкнути нагрівання і можна подавати до столу.

Смачного!

Джерело