Як готувати кашу на воді, навіть дитина знає. Найчастіше це працює так: насипаєте в каструльку крупу, а потім заливаєте воду в пропорції 1: 2. Іншими словами, на 100 грамів гречки буде достатньо 200 мл рідини. Але що робити, коли світло знову вимкнули, а плита, та сама головна помічниця на кухні, працює від електрики? Ми знайшли відповідь на це питання, інформує Ukr.Media.
Є крупи, які не потрібно варити. Скажемо більше: більшість з них ви їсте регулярно, навіть не знаючи про це. А все тому, що ми звикли обробляти ці продукти термічно. Однак робити це не завжди обов'язково. Що це за диво-крупи, розповідаємо далі в статті.
Як готувати кашу на воді
Ми живемо в такий час, коли впевненості в завтрашньому дні немає. А це означає, що потрібно бути готовими абсолютно до будь-яких умов виживання.
На щастя у нас є різноманітні крупи. Головна перевага цієї їжі в тому, що вона може довго зберігатися. І при цьому їй не потрібен холодильник. Але також багато круп не потребують термічної обробки, тобто варіння.
Враховуючи, що зараз багато українців живе з постійними перебоями електроенергії, це особливо актуально.
Щоб приготувати певні крупи, досить просто залити їх водою. Як правильно це зробити і які з каш підходять для цього, розповідаємо далі докладно.
Яким крупам не потрібне варіння
Якщо ви будете готувати таким чином зелену гречку, на ранок її потрібно добре промити під проточною водою, оскільки вона утворює велику кількість слизу. Якщо ж у вас немає часу і поїсти потрібно терміново, тоді звичайну гречку можна залити крутим окропом на 20-30 хвилин. Цього часу має бути достатньо. В останньому випадку найкраще укутати каструльку або тарілку з гречкою в теплий рушник або ковдру.
Після накрийте каструлю або тарілку з кашею кришкою і дайте їй 15 хвилин настоятися. Потім кашу можна буде їсти. Готово!
Порада
Якщо ви переживаєте, що часу, зазначеного в статті, буде все-таки мало для приготування різних круп, просто замочуйте кожну з них на ніч. Так ви точно не прогадаєте і отримаєте готову кашу на сніданок.
Залиште відповідь