Нічим не примітні побутові прилади на кухні можуть приховувати небезпеку, про яку багато хто і не здогадується. Причому йдеться не про плиту або мікрохвильову піч, які можуть прямо позначитися на стані здоров'я. Наприклад, сприяти опіку, інформує Ukr.Media.
Ми розповімо про потаємні небезпеки речей на кухні, які можуть нашкодити людині. Причому зробити це непомітно.
Губки та ганчірки
Губки для миття та всілякі ганчірки для поверхонь — ідеальне середовище для розмноження бактерій. Ці предмети часто залишаються вологими, до того ж у них містяться дрібні частинки їжі. Деякі губи містять більше бактерій, ніж сидіння унітаза. Тому щоб убезпечити себе від негативного впливу бактерій, слід добре просушувати губки та ганчірки, а також міняти їх не рідше двох разів на місяць.
Харчова плівка
Досі вчені сперечаються про шкоду харчової плівки. Ще в дев'яності дослідники дійшли висновку, що плівка містить фталати, які небезпечні для здоров'я. Саме вони можуть викликати зміни у гормональному фоні і навіть призводити до раку. Тому краще використати пергаментний папір, особливо для дітей.
Пластикові контейнери
Від контейнерів із пластику варто відмовитися з тієї ж причини. Вони містяться фталати, які можуть проникати у їжу. Особливу небезпеку вони становлять для вагітних жінок. Фталати негативно позначаються на перебігу вагітності та загальному здоров'ї майбутньої матері. Тому краще замінити пластикові контейнери на скляні.
Обробні дошки
У дерев'яних дошках міститься велика кількість бактерій. Тріщини та порізи на матеріалі — ідеальне середовище для їх розвитку. У цих місцях також міститься велика кількість частинок їжі та води, які лише сприяють розвитку бактерій.
Тому необхідно мати кілька обробних дощок для певних продуктів: м'яса, риби, хліба, овочів тощо. Після кожного використання необхідно ретельно промивати їх за допомогою гарячої води та мийного засобу, що має сильну антибактеріальну дію. А для сушіння дощок вибирати вертикальне чи підвішене положення.
Залиште відповідь