Кожна господиня звикла готувати перші страви за своїми рецептами та зі своїми секретами. Але існують універсальні правила приготування супів, які зроблять цю страву кращою та смачнішою. Так, експерти виділили кілька спецій, які не рекомендують класти в супи, щоб не зіпсувати смак і аромат, інформує Ukr.Media.
Перед тим, як приступити до готування, потрібно зрозуміти, яку саме страву ви хочете отримати. Наприклад, смак грибного супу підкреслить естрагон, любисток, кмин, базилік, мускатний горіх. Курячий бульйон чудово поєднуватиметься з естрагоном, лавром, розмарином. Якщо ви використовуєте універсальний набір, то там усі трави змішані, плюс додана сіль — будьте обережні.
Не варто класти в суп гострі спеції, наприклад, перець чилі, халапеньо, хрін, васабі, імбир. У кожного свій смак, тому комусь гірчинка сподобається, а хтось навідріз відмовиться їсти таку страву.
Сушені кріп і петрушка можуть дати присмак сухої трави, тому її або не варто додавати зовсім, або класти лише після того, як страву зняли з вогню. Також найкращим способом буде заморозити зелень, і класти її вже з морозилки.
Прованські трави є однією з найпопулярніших сумішей спецій, але для супу вона не підійде. У її складі є лаванда, яка перебиватиме інші аромати у страві, і надаватиме несподівано неприємного присмаку овочам у страві. Лаванда краще поєднується з випічкою, джемами та варенням, іноді — з м'ясом.
З м'ятою теж потрібно бути обережними, адже вона має дуже насичений аромат і смак ментолу, що в супі взагалі недоречно.
Також кулінари не рекомендують додавати в супи гвоздику, корицю, корейські спеції та хмелі-сунелі.
Залиште відповідь