Яке вино найшкідливіше — біле чи червоне

Питання про те, які саме вина, червоні чи білі, є більш шкідливими, часто обговорюється в суспільстві, інформує Ukr.Media.

Також цікавим залишається питання, який сорт вин (солодкі, сухі, ігристі) менш шкідливий для здоров'я і навпаки.

Насправді, найбезпечнішими є червоні вина. У малих дозах вони навіть корисні для здоров'я. Шкода, яку вони завдають мозку і шлунково-кишковому тракту, — мінімальна.

Якщо розглядати самі червоні вина, то більш корисними виявляться сухі вина. У них і калорійність, і обсяг цукру набагато нижчий. Наприклад, для виготовлення напівсолодких вин використовують менш якісну сировину, а також додають значну кількість сульфітів. А ось солодкі вина стануть винятком, але через більш високу калорійність все ж поступаються сухим "колегам". Якщо говорити конкретно про сорти, то експерти називають найкориснішим Cabernet Sauvignon.

Слідом за червоними винами за рівнем шкідливості йдуть білі та рожеві. Їхня шкідливість між собою порівнянна, а ось порівняно з червоними — помітно більша. Серед них теж варто вибирати сухі сорти. Так, вони зазвичай міцніші, але підсолоджені вина куди шкідливіші.

Ще більш шкідливими є вина кріплені, а виною тому штучне додавання в них спирту. Якщо якісне звичайне вино дозволяється пити щодня по 1 келиху, то ось кріплений його варіант ні.

Як не дивно, найшкідливішими визнані ігристі вина. Вони можуть бути різними за солодкістю і міцністю, але головна їхня шкода криється в бульбашках. Вони вкрай негативно впливають на слизову шлунка. До того ж сп'яніння від такого вина настає набагато швидше, ніж від спокійного. Калорій в ігристому напої виявиться теж більше. Якщо вибирати найбільш "щадний" варіант, то ним виявиться ігристе вино сорту брют. У ньому не буде зайвого цукру і сировина туди йде більш якісна.

Загалом, на думку експертів, саме вина — це алкогольні напої з мінімальною шкідливістю. А чому віддати перевагу з червоних і білих вин ви тепер знаєте.

Джерело