Як заквасити помідори у каструлі за три дні: за смаком – як бочкові

Саме таким і є наш рецепт — для нього вам не знадобляться оцет, консервація та стерилізація, а помідорки виходять дуже смачними та ароматними — точнісінько як квашені бочкові, інформує Ukr.Media.

Так що запасайтеся необхідними інгредієнтами і можна приступати.

Інгредієнти:

  • Помідори — скільки є (беріть стиглі та м'ясисті помідори невеликого розміру),
  • Листя хрону — 1-2 штуки,
  • Часник — 2-3 зубчики,
  • Чорний перець — 3-5 горошин,
  • Парасольки кропу — 1-2 штуки.

Приготування:

Важливо: щоб помідори просолилися якнайшвидше, потрібно вирізати зверху те місце, де була плодоніжка.

Тепер помістіть підготовлені томати в каструлю, розташовуючи вирізом доверху і додайте трави та спеції.

Залишилося залити заготовку розсолом, для якого потрібно розчинити в літрі води по 2 столові ложки солі та цукру.

Коли маринад закипить, вилийте його в каструлю до помідорів — вони мають бути повністю покриті розсолом.

Тепер накривайте посуд марлею та залиште при кімнатній температурі на 3-4 дні — при необхідності розсіл потрібно доливати.

Джерело

Exit mobile version