Як закип’ятити молоко, щоб воно не пригоріло до каструлі і не втекло

Закип'ятити молоко так, щоб воно при цьому не пригоріло або не втекло, не так-то просто. Напевно у кожної господині траплялося так, що молоко пригорало або тікало і доводилося чистити каструлю, відмивати плиту, а крім цього, ще й позбавлятися від запаху пригорілого молока, що теж вельми непросто зробити. Щоб уникнути всіх цих проблем, візьміть на озброєння простий трюк і ваше молоко ніколи не пригорить, інформує Ukr.Media.

Що робити, щоб молоко не пригорало до дна каструлі

Отже, якщо ви вирішили зварити кашу або будь-яку іншу страву на молоці, то не потрібно робити це в емальованій каструлі. Найкращий варіант — використовувати для кип'ятіння молока каструлю з товстим дном.

Що ще потрібно зробити?

Але яку б каструлю ви не використовували, обов'язково сполосніть її холодною водою перш ніж кип'ятити молоко. І після цього ще налийте трохи холодної води в каструлю — приблизно 5 міліметрів.

Як тільки вода закипить, налийте потрібну кількість молока в каструлю. Тепер воно у вас точно не пригорить.

А щоб молоко не втекло при кип'ятінні, покладіть поперек каструлі (приблизно посередині) дерев'яну ложку.

Через неї молоко не зможе «перебратися». В результаті молоко не втече, і ваша плита залишиться чистою.

Джерело

Exit mobile version