Будь-який кухар хоче, щоб м'ясо вийшло не тільки соковитим і смачним, але і м'яким, інформує Ukr.Media.
Тільки в такому випадку вийде в повній мірі насолодитися вишуканою стравою.
Деякі використовують складні маринади, в складі яких присутньо багато компонентів, здатні пом'якшити волокна м'яса. Для цього використовуються різні фрукти (лимони, ківі), гранатовий сік або навіть сухе вино. Але це вимагає значних витрат.
А за допомогою цибулі і гірчиці можна домогтися таких же результатів з меншими витратами.
Як зробити м'ясо м'якше?
За допомогою гірчиці
Необхідно за допомогою соусу обробити м'ясо і залишити його на певний термін. Великому шматку м'яса потрібно близько години для досягнення потрібного ефекту.
Якщо йдеться про відбивні, то досить залишити гірчицю всього на 15 хвилин.
Деякі кулінари змивають соус, обсушують м'ясо паперовим рушником і приступають до готування. Інші ж залишають гірчицю, оскільки вона надає нотку пікантності.
З використанням цибулі
Деякі господині просто подрібнюють овоч і залишають його в мисці з м'ясом і спеціями на годину. Але при такому підході продукт не може як слід просочитися цибулею, тому м'ясо не завжди виходить соковитим і м'яким.
Тому досвідчені кулінари пропускають цибулю через м'ясорубку. При такому підході результат буде більш вражаючим.
Залиште відповідь