Щоб зварити квасолю і не витратити на це багато часу, попередньо її потрібно замочити. До слова, це далеко не перша і не єдина причина, навіщо потрібно це робити. Але зараз не про це. Метушня з замочуванням подобається далеко не всім господиням — це факт. Як виявилося, цей етап можна пропустити, якщо на кону, наприклад, термінове готування червоного наваристого борщу. Сьогодні ми розповімо, як швидко зварити квасолю без замочування, інформує Ukr.Media.
Як швидко зварити квасолю
Насамперед давайте розберемося, навіщо квасолю взагалі замочують. По-перше, це варто робити абсолютно з усіма бобовими. Наприклад, з нутом, сочевицею, горохом, машем та іншими видами. По-друге, роблять це не тільки для того, щоб продукт швидше зварився.
У всіх бобових, цільнозернових культурах, горіхах і насінні міститься фітинова кислота. Ця речовина заважає всім корисним речовинам, які знаходяться в цих продуктах харчування, нормально засвоюватися в організмі людини. Коли ми замочуємо ці продукти (в ідеалі на ніч), виробляється фермент фітаза. Він розщеплює фітинову кислоту.
До речі, через наявність фітінової кислоти в бобових може здуватися живіт. Тому замочувати ці продукти варто ще й потім, щоб уникнути цього.
Як прискорити процес готування квасолі
Розуміємо, що не завжди виходить вчасно замочити квасолю. Звичайно, ідеально вже мати заготовки в морозильній камері. Можна зварити відразу багато квасолі, а потім просто розкласти її по контейнерах і відправити в морозилку.
Якщо ж вам не вдалося потурбуватися про це заздалегідь, а на замочування бобових часу немає, ловіть добірку лайфхаків. Далі ми розповімо, як швидко зварити квасолю тут і зараз.
Квасоля — відмінне джерело білка, заліза, клітковини, вітамінів групи В, Е, РР, цинку, міді, калію, йоду, сірки і магнію. Якщо у вашому раціоні ще немає цього прекрасного продукту, потрібно терміново виправляти це непорозуміння! Тим більше що варіантів страв з нею існує маса.
Залиште відповідь