Як правильно заварювати липовий чай, щоб зберегти максимум вітамінів

Липовий цвіт багатий на фітонциди, дубильні речовини, вітаміни А, С, флавоноїди, ефірну олію, кальцій, залізо, магній. Користь липового цвіту полягає насамперед у його жарознижувальних і протизапальних властивостях. Відвари також використовують як відхаркувальний, жовчогінний, знеболювальний, спазмолітичний і тонізувальний засіб, інформує Ukr.Media.

Чай з липового цвіту буде корисний для організму, якщо його правильно заварювати. Для того, щоб зберегти максимум вітамінів, летких ефірних олій та інших активних речовин, такий чай не можна заварювати крутим окропом.

Як заварювати липовий чай?

Не слід заливати сухі квіти липи окропом, оптимальна температура води для заварювання чаю — 90-95 градусів. Для заварювання в середньому на літр води достатньо 4-6 столових ложок сухих суцвіть. Використовувати найкраще керамічний або фаянсовий чайник із товстими стінками. Чайник можна укутати чимось теплим і дати постояти протягом 15-20 хвилин. За бажання готовий напій можна процідити і додати в нього чайну ложку меду.

Щоб зробити відвар, необхідно додати цвіт у холодну воду і на маленькому вогні довести до кипіння, а потім потримати ще хвилин 6. Після цього він має настоятися, і через 20 хвилин його можна пити.

Джерело