Як правильно заварювати какао, щоб зберегти усю користь напою

Нутриціологи розповіли, як правильно заварювати какао. Правильно заварене какао буде найбільш корисним для здоров'я. Для цього необхідно використовувати чистий порошок какао (дві столові ложки) без ароматичних добавок, цукру та інших інгредієнтів. Заварювати його потрібно гарячою водою (80°С, одна склянка), а не окропом, додаючи невелику кількість натурального меду або стевії для солодощів і кориці для аромату, пояснили експерти, інформує Ukr.Media.

Щоб максимально зберегти корисні властивості, фахівці порекомендували не додавати молоко та інші інгредієнти, які можуть знизити засвоєння поліфенолів. Адже саме вони допомагають боротися із запальними процесами, запобігають пошкодженню клітин, розвитку захворювань і ранньому старінню. Також какао містить магній, залізо, калій, фосфор, цинк, мідь і марганець, потрібні для нормального функціонування організму, і підвищує рівень серотоніну, що може поліпшити настрій і знизити рівень стресу, резюмували фахівці.

Джерело

Exit mobile version