Як правильно варити сосиски: 90% господинь роблять помилки

У якій воді відварювати сосиски — питання принципове і дуже сильно впливає на смак продукту, який ви покладете на тарілку. Дуже важливо, щоб оболонка сосисок не лопнула. Тому потрібно всіма силами уникати різкої зміни температур. Тобто сосиску з холодильника не можна кидати в окріп і навіть просто в гарячу воду. Велика ймовірність того, що оболонка її розшириться занадто швидко і трісне. А отже, весь сік і жир із сосиски витечуть у воду, вона стане несмачною, інформує Ukr.Media.

Тому найкраще класти сосиски у теплу чи прохолодну воду. Довести до кипіння та вимкнути. Сосиски вже готові до вживання, їх не потрібно довго варити, лише розігріти. Зробити соковитими, а не сухими.

Важливо їх не переварювати, тому що від буріння окропу шкірка сосисок лопається, сік витікає, продукт стає рідким і несмачним.

Заморожені сосиски перед варінням не потрібно розморожувати, вони втратять забагато вологи, до того ж це зайве витрачання часу. Простіше залити їх холодною водою і поставити на вогонь. У киплячу воду кидати не можна, оскільки різниця температур розірве шкірку сосиски.

Чи потрібно розігрівати сковороду для смаження сосисок?

Найкраще класти сосиски для обсмажування на теплу, а не на розпечену сковороду. Як і у випадку з варінням, ми прагнемо уникнути різкого контрасту температур, щоб шкірка сосисок не лопнула. Коли смажите, можна зробити кілька надсічок на шкірці сосиски, щоб виходила пара і вони не лопалися.

Якщо смажите заморожені сосиски, їх у жодному разі не можна кидати на розпечену сковорідку, в дуже гарячу олію.

Джерело

Exit mobile version