Як правильно варити бульйон: оптимальні пропорції м’яса і води

При приготуванні бульйону багато хто стикається з такою проблемою, як насиченість, інформує Ukr.Media.

Господині вирішують її по-різному. Хтось покращує смак спеціями, хтось додає побільше м'яса. Однак питання вирішується зовсім інакше. І ось що для цього потрібно зробити.

Як правильно варити бульйон

Смак бульйону у багато чому залежить від правильних пропорцій. І важливо знати, скільки води потрібно лити в каструлю, в якій готується бульйон.

Дотримуватися потрібно такого правила: на 1 кг м'яса йде 1,5 літра води.

Крім цього, звертайте увагу, яке м'ясо піде в бульйон. Не бійтеся класти в каструлю жилаві шматки м'яса, вони не зіпсують страву, а лише збагатять бульйон.

Для бульйону підходить яловичина, курка, свинина на кістці.

Бульйон вийде насиченим, якщо використовувати суглоби, кістковий мозок.

У процесі варіння кістки і жили віддають желатин, завдяки якому бульйон стає ще більш наваристим.

Джерело