Як правильно солити супи, гарніри та м’ясні страви: рекомендації від кухарів

Старе прислів'я говорить: недосол на столі, пересол — на спині. Щоб уникнути конфузу за столом, слід знати, коли додавати сіль у ту чи іншу страву, інформує Ukr.Media.

Супи

Якщо ви варите бульйон на м'ясі, солити його потрібно приблизно за 30 хвилин до готовності. У тому випадку, якщо у складі першої страви є гриби, правильним буде додати сіль у самому кінці.

При готуванні юшки чи овочевого бульйону рибу чи овочі потрібно опускати у вже підсолену воду.

Бобові

Обід або вечерю з гороху, квасолі, сочевиці та інших бобових потрібно підсолювати за 5 хвилин до того, як вимкнуть вогонь.

Борошняні вироби

Макарони, локшину та вермішель слід солити на самому початку приготування. Це ж правило поширюється на пельмені та вареники.

М'ясо

Досвідчені кулінари впевнені, що м'ясо можна не солити взагалі. Якщо ж хочеться додати трохи солі, зробіть це одразу перед обсмажуванням або безпосередньо в процесі смаження, перевертаючи шматок.

Риба

На відміну від м'яса, цей продукт слід солити рясно. Щоб у процесі смаження риба не розвалювалася, посоліть її за 10-15 хвилин до приготування.

Джерело

Exit mobile version