Як правильно прибрати гіркоту з баклажанів та надлишки жиру, щоб покращити смак овочу

Баклажани подобаються багатьом за свій незвичайний приємний смак та щільну текстуру, інформує Ukr.Media.

Також цей продукт є дуже корисним для здоров'я.

Якщо приготувати баклажани правильно, вони стануть справжньою гордістю господині. Тому важливо позбавити їх гіркого присмаку і занадто великої кількості жиру.

Які секрети у цьому допоможуть.

Солона вода

Щоб смак баклажанів був гідним, потрібно їх подрібнити на порційні шматочки. Потім у будь-яку об'ємну ємність влийте достатню кількість води.

На кожний літр рідини береться велика ложка солі.

Відправляємо баклажани, притискаємо їх чимось важким і чекаємо пів години. Залишиться лише промити їх та висушити за допомогою паперового рушника.

Окріп

Якщо баклажани будуть надто жирними, то вживати їх ніхто не захоче. Щоб впоратися з цією проблемою, потрібно попередньо обробити продукт гарячою киплячою водою.

Насіння

Багато кулінарів впевнені в тому, що присмак гіркоти дає саме насіння. Якщо його дістати до смаження, можна помітно поліпшити смак страви.

Самі баклажани після цього потрібно промити та висушити.

Вогонь

Багато господарок стикаються з тим, що м'якуш баклажанів змінює колір на темний у процесі приготування, що псує враження про страву.

Цього можна уникнути.

Досить просто вибрати правильну інтенсивність вогню під час приготування. Якщо полум'я буде сильне, то м'якуш не почорніє.

Морозильна камера

Цей метод дозволяє значно покращити смакові якості продукту. Спочатку потрібно заздалегідь подрібнити баклажани для смаження.

Після цього беремо контейнер для заморозки і на кілька годин ховаємо овочі в морозильній камері.

Потім їх потрібно розморозити та віджати.

Джерело

Exit mobile version