Як правильно обсмажувати цибулю для супу, щоб не перетворити його на «отруту»

Багато хто додає в супи та бульйони попередньо підсмажену цибулю. Але не всі знають, що від неправильного обсмажування цибуля може стати токсичною. Давайте розберемося, якої шкоди це завдає і як правильно підсмажувати цибулю, інформує Ukr.Media.

При сильному нагріванні цибулі, особливо при підгорянні, утворюється небезпечна канцерогенна речовина — акриламід. Вона здатна накопичуватися в організмі та провокувати розвиток онкологічних захворювань.

Щоб уникнути появи акриламіду, цибулю потрібно смажити за помірної температури, не допускаючи підгоряння. Цибуля має пожовтіти, але не підрум'янитися. Також важливо нарізати цибулю крупніше, оскільки в дрібному форматі вона швидше підгорає.

У разі, якщо шматочки цибулі трохи підгоріли, потрібно позбутися обгорілих ділянок перед додаванням у киплячий суп або бульйон.

Дотримуючись цих простих рекомендацій під час підсмажування цибулі, ви зможете отримати ароматний інгредієнт для бульйону без шкоди для здоров'я.

Джерело

Exit mobile version