Сало легко зберігати, тому варто запастися ним. Його можна пересипати сіллю, маринувати в улюблених спеціях або заморозити, щоб потім нарізати тонкими скибочками і насолоджуватися, поїдаючи з цибулею та часником, інформує Ukr.Media.
Експерти діляться порадами щодо зберігання цього продукту, а також інформацією про те, скільки часу сало можна тримати в холодильнику або погребі.
Поради щодо зберігання сала
Основне правило — зберігати сало в прохолодному місці. При кімнатній температурі воно зіпсується за сім днів, стане жовтим і набуде специфічного запаху.
Якщо залишити цей продукт у холодильнику на місяць-два, то він також втратить свої корисні властивості через окислення і стане непридатним для вживання.
Терміни зберігання сала в холодильнику
У холодильнику свіже сало зберігається при температурі не вище 6°C до чотирьох-п'яти днів. Щоб воно не обвітрилося і не вбирало сторонні запахи, його слід загорнути в пергаментний папір, харчовий пакет або покласти в пластиковий контейнер.
Копчене сало рекомендується з'їсти протягом тижня. Мариноване сало можна зберігати до трьох місяців.
У морозилці для тривалого зберігання сало краще розкласти по герметичних пакетах і заморозити. Свіже можна зберігати до 30 днів, солоне та мариноване — до 12 місяців.
При нарізці не варто повністю розморожувати продукт, краще використовувати гострий ніж і настругати потрібну кількість тонкими скибочками. У разі відключення електрики морозильна камера збереже холод ще два дні, тому сало не відтане.
У погребі або підвалі через підвищену вологість слід зберігати тільки сухе засолене сало в банках або мариноване в розсолі.
Залиште відповідь