«Я почав робити так само»: Розповідаю навіщо професійні кулінари замочують м’ясо в соляному розчині

Мало хто з господинь підозрює, що м'ясо, витримане в соляному розчині, стає неймовірно м'яким, ніжним і соковитим, інформує Ukr.Media.

М'ясо може бути будь-яким — свинина, яловичина і навіть курка. Готувати м'ясний продукт також можна будь-яким способом — смажити, запікати, тушкувати тощо.

Замочування в соляному розчині — проста процедура, яка творить "дива". А все тому, що сіль змінює структуру м'яса: в ньому накопичується і утримується волога. Більше того, вона залишається всередині шматочка навіть у процесі приготування, в результаті чого м'ясо виходить дуже соковитим, навіть куряча грудка.

Замочувати м'ясо потрібно наступним чином: в 1 літр води кімнатної температури потрібно розчинити 4 столові ложки солі і 1 чайну ложку цукру.

Для додаткового смаку та аромату можна також додати кілька горошин чорного перцю. М'ясний шматочок повинен повністю "потонути" в розсолі.

Посуд з м'ясом потрібно накрити кришкою і прибрати в холодильник на 1-8 годин. Час замочування залежить від розміру м'ясних шматочків. Якщо вони невеликі — на шашлик або гуляш, то достатньо всього години — півтори, якщо м'ясо — це один великий шматок, то витримати його в розсолі слід 5-8 годин.

Спробуйте замочити м'ясо перед приготуванням, і ви переконаєтеся, що його смак значно покращиться, а страви завжди будуть соковитими.

Джерело

Exit mobile version