Хрустка капуста в маринаді-п’ятихвилинці: мій улюблений рецепт

Така капуста не потребує жодних "доопрацювань": вона ідеальна як легке доповнення до шашлику, та й з вареною картоплею поєднується чудово! Приготуйте і переконайтеся в цьому самі, інформує Ukr.Media.

Інгредієнти:

  • Білокачанна капуста — 1 кг
  • Морква — 1 шт. середнього розміру

Для маринаду:

  • Сіль — 1 ст. ложка без гірки
  • Цукровий пісок — 4 ст. ложки без гірки
  • Чорний перець — кілька горошин
  • Вода — 0,5 літра
  • Оцет 9% — 4 ст. ложки
  • Соняшникова олія без запаху — 6 ст. ложок

Приготування:

Підготовлену капусту нарізаємо тонкою соломкою. Можна скористатися спеціальною шатківницею, але мені більше подобається робити це за допомогою гострого ножа.

Натираємо на тертці моркву.

З'єднуємо овочі в глибокому посуді й акуратно перемішуємо.

Перекладаємо майбутній салат у чисті сухі банки, злегка утрамбовуючи.

Починаємо приготування маринаду. З'єднуємо в сотейнику сіль, цукор, чорний перець горошком, соняшникову олію та воду.

Доводимо маринад до кипіння, вимикаємо і додаємо оцет.

Акуратно заливаємо наш салат гарячим маринадом і закриваємо банки кришками. Чекаємо повного охолодження і прибираємо в прохолодне місце. Через 12 годин капусту можна подавати до столу.

Exit mobile version