Така капуста не потребує жодних "доопрацювань": вона ідеальна як легке доповнення до шашлику, та й з вареною картоплею поєднується чудово! Приготуйте і переконайтеся в цьому самі, інформує Ukr.Media.
Інгредієнти:
- Білокачанна капуста — 1 кг
- Морква — 1 шт. середнього розміру
Для маринаду:
- Сіль — 1 ст. ложка без гірки
- Цукровий пісок — 4 ст. ложки без гірки
- Чорний перець — кілька горошин
- Вода — 0,5 літра
- Оцет 9% — 4 ст. ложки
- Соняшникова олія без запаху — 6 ст. ложок
Приготування:
Підготовлену капусту нарізаємо тонкою соломкою. Можна скористатися спеціальною шатківницею, але мені більше подобається робити це за допомогою гострого ножа.
Натираємо на тертці моркву.
З'єднуємо овочі в глибокому посуді й акуратно перемішуємо.
Перекладаємо майбутній салат у чисті сухі банки, злегка утрамбовуючи.
Починаємо приготування маринаду. З'єднуємо в сотейнику сіль, цукор, чорний перець горошком, соняшникову олію та воду.
Доводимо маринад до кипіння, вимикаємо і додаємо оцет.
Акуратно заливаємо наш салат гарячим маринадом і закриваємо банки кришками. Чекаємо повного охолодження і прибираємо в прохолодне місце. Через 12 годин капусту можна подавати до столу.
Залиште відповідь