У всіх людей є свої вподобання і пріоритети в харчуванні, зокрема й щодо хлібобулочних виробів. Таким чином, для кожного члена сім'ї доводиться купувати різний хліб, але його відразу багато не з'їси. Тож нерідко ці вироби просто пліснявіють або черствіють, і їх доводиться викидати. Але дбайливі господині знають напевно, як подавати до столу завжди свіжий хліб, інформує Ukr.Media.
Для цього не потрібно щодня ходити в магазин за порцією свіжого хліба. Його можна купити відразу на тиждень, а надлишки заморозити. Попередньо потрібно розділити хлібобулочні вироби по порціях на кожен день і розмістити їх в окремі пакети із зіп-застібкою.
Особливо зручно так фасувати нарізний хліб. Але й звичайний буханець буде достатньо попередньо нарізати на скибочки та розмістити в індивідуальну упаковку. При цьому важливо видалити з пакетів зайве повітря. Також не рекомендується використовувати як упаковку контейнери, фольгу чи інші пристосування, що не забезпечують герметичність.
Коли хліб розфасований і упакований, його залишиться тільки розмістити в морозильній камері. У такому стані хлібобулочні вироби можуть зберігатися скільки завгодно довго. Розморожується ж продукт досить швидко, буквально за 7-10 хвилин після того, як його дістали з морозилки. І що цікаво, хліб після розморожування виявляє виняткову свіжість, наче щойно з печі.
Залиште відповідь