Навіть при зберіганні в холодильнику квашена капуста може зіпсуватися. Причин, які прискорюють цей процес, досить багато: впливають і тара, і температурний режим, і рецепт приготування капусти. Для того, щоб заготовка зберігалася довше, досвідчені господині вдаються до деяких хитрощів, інформує Ukr.Media.
Тара
У пластикових контейнерах квашена капуста зберігається недовго. Найкраще тримати її в скляній банці. Підійде і емальований металевий посуд. Але важливо, щоб на емалі не було пошкоджень. Також буде потрібен гніт. У цих випадках квашена капуста без проблем може зберігатися близько пів року.
Температура
Вона повинна бути досить низькою. Оптимальна температура для тривалого зберігання квашеної капусти — від 0 до + 4°C.
Хитрощі при приготуванні
Ще один важливий момент: розсолу повинно бути стільки, щоб він повністю покривав шар капусти. Продовжити термін її зберігання також можна, якщо налити зверху невелику кількість рослинної олії. Краще використовувати рафіновану: вона добре поєднується за смаком.
Щоб квашена капуста зберігалася довше, деякі господині додають в розсіл побільше солі, а до самої капусти — ягоди журавлини. Вони не тільки роблять заготовку смачнішою, але і містять речовини, які є натуральними природними консервантами.
Залиште відповідь