Експерти розповіли, як вибрати майонез без «заборонених» інгредієнтів

Майонез часто використовується в кулінарії. Він дає змогу поліпшити смакову якість страви. Однак необхідно розуміти, яким він має бути, щоб не завдати шкоди здоров'ю людини. Розглянемо це питання докладніше, інформує Ukr.Media.

Склад майонезу

Необхідно звертати увагу на це. Інформація завжди вказана на етикетці. Так, у ньому має бути соняшникова або оливкова олія. Також у складі має вказуватися, що використовуються яйця (бажано жовтки), гірчиця, цукор, сіль, оцет (або лимонний сік) та інші смакові приправи.

Не рекомендується купувати продукт, який містить таке:

  • кукурудзяну олію;
  • трансрослинні жири;
  • емульгатори, які використовуються для створення однорідної маси;
  • консерванти для збільшення терміну придатності (хоча, без них складно знайти сьогодні майонез);
  • глютамат натрію;
  • крохмаль.

Однак це не все, на що необхідно звертати увагу при виборі майонезу.

На що ще варто звернути увагу

Дуже важливим показником є калорійність. Рекомендується вибирати висококалорійні види, оскільки в них міститься найменше канцерогенів. Його жирність має бути понад 55%. Це цілком нормально для таких продуктів харчування. Купуючи низькокалорійний майонез, людина сама шкодить своєму здоров'ю. Також підвищується вага. Через велику кількість ненатуральних добавок порушується обмін речовин, у зв'язку з чим підвищується вага.

Гірчиця має бути натуральною. Деякі виробники замість неї використовують синтетичні ароматизатори. Це знижує вартість продукту та його поживну цінність.

Яйця або яєчний порошок. Якщо виготовляти майонез самостійно, то використовують свіжі яйця. Але це швидкопсувний продукт, тому багато виробників замінюють його на яєчний порошок. Це допустимо. Але для отримання найякіснішого та найсмачнішого майонезу варто обирати той, де виробник використовує повноцінні яйця.

Настійно рекомендується купувати цей продукт у скляній тарі. Це дасть змогу відразу побачити колір і консистенцію. Також потрібно звертати увагу на термін придатності.

Таким чином, на вибір майонезу мають впливати не ціна, а його склад і калорійність. Що менше штучних продуктів у ньому, то він корисніший. Повністю натуральний продукт сьогодні знайти в магазині неможливо, оскільки він не буде довго зберігатися. Однак потрібно вибирати той бренд, який максимально наближений до первозданного майонезу.

Джерело