Дев’ять найпоширеніших помилок під час готування відбивних

Який же святковий стіл без відбивних, правильно? У вас завжди виходить ця страва? Не виникає проблем під час приготування? Щоб смак був неповторним, зберігався аромат і соковитість, потрібно дотримуватися техніки приготування. Ну і, природно, використовувати свіже, якісне м'ясо, інформує Ukr.Media.

Деякі господині припускаються помилок під час приготування відбивних. Через це страва виходить прісною і не апетитною на вигляд. Якщо ви теж з цим колись стикалися, наша добірка саме для вас.

Дев'ять порад, які допоможуть приготувати дивовижні відбивні:

  • Не можна зрізати жир з м'яса, адже воно вийде сухим. Під час смаження сало плавиться і робить відбивні більш соковитими і м'якими.
  • Не нарізайте занадто тонко м'ясо — так воно втрачає весь свій сік.
  • Не потрібно надмірно відбивати м'ясо, адже ви позбавляєте його соковитості і псуєте структуру м'ясних волокон.
  • Перець і інші улюблені спеції можна додавати відразу, а ось сіль — краще в самому кінці. Посолене м'ясо виділяє сік.
  • Для смаження відбивних підходить антипригарна сковорода з товстим дном.
  • Смажити відбивні потрібно на середньому вогні. Можна "запечатати" м'ясо, домогтися золотистої скоринки, а потім відправити страву в духовку. Так вона вийде ще більш смачною і ароматною.
  • Повне прожарювання і ніяк інакше! Ви готуєте відбивні, а не стейки!
  • Якщо ви хочете урізноманітнити стандартні рецепти, використовуйте панірувальні сухарі. Крім смакового розмаїття, цей трюк допоможе також зберегти сік і запобігти сухості відбивних.
  • Подавати відбивні краще відразу, адже вони так смачніші і м'якші.
  • Джерело