У Нью-Йорку в четвер, 6 червня, ф’ючерси на какао зросли на 4,2% до 9798 доларів за тонну.
Ціни на какао, після деякого падіння, знову почали зростати. Причиною стало відновлення занепокоєння щодо дефіциту пропозиції, який підштовхнув ціни до історичних максимумів у квітні, пише Bloomberg. У четвер, 6 червня, у Нью-Йорку ф’ючерси на какао зросли на 4,2% до 9798 доларів за тонну. Ціни відскочили більш ніж на 40% від мінімумів минулого місяця. Зазначається, що сукупність несприятливих погодних умов, хвороб і нестачі добрив спричинила тиск на виробництво какао у двох найбільших експортерах — Кот-д’Івуарі та Гані. Нагадаємо, погані врожаї в Західній Африці підштовхнули ф’ючерси на какао до рекордного рівня понад 11 700 доларів за тонну в Нью-Йорку у квітні. З того часу ціни знизилися, але деякі аналітики очікують, що вони залишаться високими через глобальний дефіцит какао-бобів.
Залиште відповідь